NPO Radio 1

Zondag van 7 uur tot 10 uur

NPO2

Vrijdag om 19.35 uur

 • Onze jongerenvertegenwoordiger in Bonn

  co2 - publiek domein
  Bron: byrev

  Twee jaar na het klimaatakkoord van Parijs komt de internationale gemeenschap nu tezamen in Bonn voor de 23ste internationale VN-klimaatconferentie. Doel van deze klimaatconferentie is door middel van regelgeving het  klimaatakkoord van Parijs te concretiseren.

  Verenigde Staten

  Daar waar ook Nicaragua en Syrië na enige aarzeling het klimaatakkoord van Parijs hebben getekend, blijven de Verenigde Staten nog steeds met de hakken in het zand staan. Mogelijkerwijs kan door diplomatieke druk uit te oefenen ook de VS zich achter de doelen van Parijs scharen.

  Martijn Visser

  Een van de Nederlandse vertegenwoordigers bij de klimaattop te Bonn is Martijn Visser. De Nederlandse Jongerenvertegenwoordiger voor Duurzame Ontwikkeling voor de Verenigde Naties. Als jongerenvertegenwoordiger is het zijn taak een brug te vormen tussen jongeren en de politiek, bedrijfsleven en de VN op het gebied van duurzame thema’s. Martijn Visser geeft onder andere voorlichting op middelbare scholen over duurzaamheid, lobbyt in de politiek en vertegenwoordigt de Nederlandse jongeren zoals nu bij de klimaattop te Bonn.

  Geplaatst in: Fragment Radio

Media