Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

De Oosterschelde verzuipt!

  •  
05-09-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
drawing-ekster.jpg
Door de aanleg van de stormvloedkering in de Oosterschelde verdwijnen langzaam de zandplaten, die erg belangrijk zijn voor soorten als tureluurs, rosse grutto's, wulpen en kanoetstrandlopers. Voor deze vogels zijn de zandplaten in de Oosterschelde een belangrijke tussenstop op hun trekroute. Als er niet ingegrepen wordt, verdwijnen deze soorten, net als onze eigen scholeksters die massaal op de platen overwinteren.
Natuurmonumenten heeft een oplossing bedacht voor deze 'zandhonger', zodat de zandplaten als belangrijke pleisterplek voor vogels, maar ook voor zeehonden, bewaard kunnen blijven. Maar dan moet minister Schultz van I&M daar binnenkort wel toe besluiten. Om de oproep aan de minister kracht bij te zetten, is Natuurmonumenten een campagne gestart.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.