Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

De Peel zit vol!_30_01_2014

  •  
30-01-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
overbelast_gebied.jpg
De Provincie Noord-Brabant heeft een overeenstemming bereikt met onder andere de landbouworganisatie ZLTO, over 'zorgvuldige veehouderij'. Er zijn afspraken gemaakt over de voorwaarden waaronder boeren hun bedrijf wel of niet mogen uitbreiden. Die afspraken gaan lang niet ver genoeg, zeggen de samenwerkende bewoners- en milieugroepen uit Brabant en Noord-Limburg. Het gebied zit nu al veel te vol met vee.
'Met name de regio rond De Peel wordt al jaren bedolven onder de overlast van de intensieve veehouderij', stelt onder andere de Werkgroep Behoud de Peel. Vandaar dat zij bij de plaatsnaambordjes in De Peel een extra bord hebben opgehangen: Stop! Overbelast gebied!
Komende vrijdag, 7 februari wil de Provincie een handtekening gaan zetten onder de overeenkomst. Maar de samenwerkende bewoners- en milieugroepen roepen iedereen op om daartegen te protesteren.
Meer informatie over het protest en de achtergronden staat op de site van De Peelgroepen
Bij de foto: Wim van Opbergen van de Werkgroep Behoud de Peel (l) en Wim Verbruggen, namens de samenwerkende Bewoners- en Milieuorganisaties, laten zien wat zij het liefst in de Peel zien terugkeren: veenmos! (foto: Rob Buiter)
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.