Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Deens hekwerk moet Duitse wild zwijn tegenhouden

  •  
05-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
119 keer bekeken
  •  
zwijn biggetjes

© Fotograaf Joecks

Het Deense parlement heeft groen licht gegeven voor de bouw van een hek aan de grens met Duitsland. De 70 kilometer lange en 1,5 meter hoge barrière moet voorkomen dat wilde zwijnen de grens oversteken en zo de Afrikaanse varkenspest kunnen verspreiden.

Bescherming van de veestapel

De Denen willen hun veestapel beschermen tegen het virus, dat in Oost-Europa al dieren heeft besmet. Als de varkenspest ook opduikt in Denemarken, kan dat een miljardenstrop tot gevolg hebben. De Deense autoriteiten gaan ervan uit dat de bouw van de barrière in het najaar kan beginnen. Deense jagers hebben verder meer mogelijkheden gekregen om de wilde zwijnen te bejagen met als doel om de populatie uit te dunnen. Ook is een informatiecampagne opgezet om eigenaars van varkens te wijzen op de gevaren van Afrikaanse varkenspest.
Critici betwijfelen overigens of een hekwerk voldoende is om wilde zwijnen te weren. In Deense media verschenen al beelden van zwemmende zwijnen.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.