Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Dierenbescherming wil verbod op duivenrace

  •  
21-10-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
93 keer bekeken
  •  
houtduif_01.jpg
De Dutch Open voor duiven die op Werelddierendag werd gehouden, kostte ongeveer 1600 jonge duiven het leven, driekwart van het totale aantal duiven dat meedeed. Bepaald niet diervriendelijk, vindt de Dierenbescherming die verantwoordelijk minister Gerda Verburg (Landbouw) daarom dinsdag om een verbod vraagt op eenhoksraces.Bij dit soort wedstrijden belanden duizenden duiven van enkele weken oud in een hok. Ze worden getraind om ongeveer 400 kilometer te vliegen. Volgens de Dierenbescherming bezwijkt gemiddeld 60 procent van de verzamelde dieren al voordat ze kunnen uitvliegen. Onderweg vallen de duiven die niet zelf naar voedsel hebben leren zoeken bovendien ten prooi aan haviken of ze verdwalen en verhongeren. De eenhoksrace is overgewaaid uit landen als China, Amerika en Duitsland en werd in 1994 voor het eerst in Nederland gehouden. De inschrijvingen voor de race in 2009 komen nu al binnen.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.