Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

"Dierenmishandeling slachthuis wordt beloond"

  •  
28-09-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
101 keer bekeken
  •  
varkensneus

© Bron: pixabay

Dierenrechtenorganisatie Animal Rights is zwaar teleurgesteld dat het slachthuis in het Belgische Tielt mag uitbreiden. Woensdag werd bekend dat het slachthuis een miljoen meer varkens per jaar mag slachten van de Belgische autoriteiten.
"De hoofdverantwoordelijken voor de zware mishandeling van varkens in het slachthuis Tielt zijn nog altijd niet gestraft. Zij worden nu beloond met een fikse uitbreiding. Opnieuw prevaleert het economisch gewin boven het welzijn en de rechten van dieren'', zegt Robert Molenaar, directeur van Animal Rights.

Schending dierenwelzijn

Het slachthuis in Tielt mag voortaan 2,5 miljoen in plaats van 1,5 miljoen varkens per jaar slachten. Eerder dit jaar moest de vestiging van de Debra Group een maand dicht nadat Animal Rights met verborgen camera's schokkende beelden van dierenmishandeling in het slachthuis had gemaakt.
De varkens werden onder meer geschopt, geslagen en bij bewustzijn verdronken in een heetwaterbad. Het omstreden bedrijf kreeg na het invoeren van allerlei maatregelen een tweede kans en heropende in april.

Juridische stappen

Animal Rights is een juridische procedure gestart tegen de directie en tegen de medewerkers die de dieren hebben gemarteld. De organisatie vindt dat de rechtsstaat schade wordt toegebracht als deze mensen niet strafrechtelijk worden worden aangepakt. "We hebben een klacht via de advocaat ingediend en wachten nog op het pakket van Brugge om stappen te nemen", aldus Molenaar.
Bij de Debra Group was donderdag niemand bereikbaar voor commentaar.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.