Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Twaalf jaar en al jaren natuurfotograaf

  •  
18-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
156 keer bekeken
  •  
Jonge aalscholvers op nest

© Fotograaf: Dirk Hoogenstein

De twaalfjarige Dirk Hoogenstein heeft één grote passie: natuurfotografie. Hij trekt er elk vrij moment met zijn camera op uit om de natuur in beeld vast te leggen. Zijn favoriete onderwerp zijn vogels. Met zijn foto’s behaalt hij vele finaleplaatsen bij wedstrijden in de categorie jeugd. Zo is hij dit jaar genomineerd voor de prestigieuze 'Young Fotographer of the Year 2018' met een foto van een dwerggors. De foto van Dirk en zijn concurrenten zijn  hier te bekijken.

Aalscholvers

Samen met Vroege Vogels Radio en zijn vader Luc Hoogenstein bracht Dirk een bezoek aan de aalscholverkolonie in het Naardermeer waarvan hij volop foto's maakte.
Fotograaf: Dirk Hoogenstein

Steenloper

Twee jaar geleden haalde Dirk ook de finale van een andere belangrijke internationale natuurfotowedstrijd: Wildlife Photographer of the Year. Met een foto van een scharrelende steenloper haalde hij de top-10 in de categorie 10 jaar en jonger. Ook met onderstaande foto van een snuitkever wist hij hoog te eindigen.
Fotograaf: Dirk Hoogenstein

Zeven

Dirk begon al met fotograferen toen hij 7 jaar was. Samen met zijn vader Luc Hoogenstein (boswachter in het Naardermeer) en zijn moeder Lianne Schröder (boswachter Maasuiterwaarden) komt hij soms op unieke plekken waar hij prachtige foto’s weet te maken.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.