NPO Radio 1

Zondag van 7 uur tot 10 uur

NPO2

Vrijdag om 19.35 uur

 • Twaalf jaar en al jaren natuurfotograaf

  Jonge aalscholvers op nest
  Fotograaf: Dirk Hoogenstein

  De twaalfjarige Dirk Hoogenstein heeft één grote passie: natuurfotografie. Hij trekt er elk vrij moment met zijn camera op uit om de natuur in beeld vast te leggen. Zijn favoriete onderwerp zijn vogels. Met zijn foto’s behaalt hij vele finaleplaatsen bij wedstrijden in de categorie jeugd. Zo is hij dit jaar genomineerd voor de prestigieuze 'Young Fotographer of the Year 2018' met een foto van een dwerggors. De foto van Dirk en zijn concurrenten zijn hier te bekijken.

  Aalscholvers

  Samen met Vroege Vogels Radio en zijn vader Luc Hoogenstein bracht Dirk een bezoek aan de aalscholverkolonie in het Naardermeer waarvan hij volop foto's maakte.

  Fotograaf: Dirk Hoogenstein

  Steenloper

  Twee jaar geleden haalde Dirk ook de finale van een andere belangrijke internationale natuurfotowedstrijd: Wildlife Photographer of the Year. Met een foto van een scharrelende steenloper haalde hij de top-10 in de categorie 10 jaar en jonger. Ook met onderstaande foto van een snuitkever wist hij hoog te eindigen.

   

  Fotograaf: Dirk Hoogenstein

  Zeven

  Dirk begon al met fotograferen toen hij 7 jaar was. Samen met zijn vader Luc Hoogenstein (boswachter in het Naardermeer) en zijn moeder Lianne Schröder (boswachter Maasuiterwaarden) komt hij soms op unieke plekken waar hij prachtige foto’s weet te maken.

  Geplaatst in: Fragment Radio

Media

Meer in Fragment Radio