Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Drijvend eiland voor de visdief

  •  
11-06-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
339 keer bekeken
  •  
Broedeiland

© Drijvend broedeiland bij Terneuzen. Fotograaf Jeannette Parramore

In de Margarethapolder bij Terneuzen is een broedeiland aangelegd voor visdieven, drijvend wel te verstaan. De laatste schelpen waren nog niet aangebracht of de visdieven -én kokmeeuwen- wisten het eiland te vinden. Het is het vijfde eiland van de Stichting Kustbroedvogelfonds- wat verklaart het succes?

Broedvogeleiland

Het ‘Sterre’ broedvogeleiland is een modulair systeem zodat iedere gewenste maat (met een minimum van 100 m2) leverbaar is. De eilanden worden compleet ingericht geleverd met gaas, grind en schelpen en op de gewenste locatie verankerd. Hoe de aanleg van een ‘Sterre’ broedvogeleiland in zijn werk gaat is te zien in het filmpje dat bij de aanleg van het eiland op Noord-Beveland is gemaakt:
Een ander filmpje toont het in 2017 gerealiseerde broedvogeleiland bij DOW Terneuzen: 

Margarethapolder

Op woensdag 13 maart 2019 hebben gedeputeerde Carla Schonknecht namens de provincie Zeeland en Sandra den Adel namens Staatsbosbeheer een nieuw, drijvend, broedvogeleiland in de Margarethapolder geopend. Dit drijvende eiland biedt een goede kans om het broedsucces van de visdief te vergroten.

Meer over:

broedeiland, visdief
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.