Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Duitse probleemwolf gaat afgemaakt worden

  •  
01-02-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
146 keer bekeken
  •  
wolf

© bron: pixabay

De Duitse deelstaat Schleswig-Holstein heeft toestemming gegeven om een wolf af te maken omdat het dier al zes schapen heeft gedood. Zelfs de speciale hekken rond de schapen konden de wolf niet tegenhouden. De wolf is een zwaar beschermd dier in Duitsland en mag alleen in uitzonderingsgevallen worden bejaagd.
De wolf is sinds juni in de regio Pinneberg en is afkomstig uit Denemarken. Sinds november zijn in het gebied acht schapen ten prooi gevallen en in zes gevallen kan de wolf met de benaming GW 924m met zekerheid als boosdoener worden aangewezen. Volgens het ministerie van Milieu in de deelstaat zijn er zeventien DNA-bewijzen.
“Deze opgave is dubbel zwaar, noch mooi, noch makkelijk”, aldus minister Jan Philipp Albrecht. Hij houdt rekening met protesten tegen het afschieten.
Wolven mogen in Duitsland alleen worden afgeschoten als ze een gevaar vormen voor de mensen of zware economische schade aanrichten. In Saksen werd begin vorig jaar een dier gedood dat twee honden had aangevallen. Nedersaksen liet in 2016 een probleemwolf afmaken die mensen te dicht naderde en een aangelijnde hond had aangevallen.
Bron: ANP

Meer over:

wolf
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.