Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Duurzaam 'cement' wint prijs van 5 ton

  •  
15-09-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
67 keer bekeken
  •  
Cement

© Cement - bron Pixabay

Een bedrijf uit Rwanda heeft de Postcode Lottery Green Challenge gewonnen, een prijs van 500.000 euro van de Postcode Loterij voor ondernemers die producten bedenken waarmee CO2-uitstoot wordt verminderd. Het bedrijfje EarthEnable wint de prijs voor zijn duurzame alternatief voor cement.

90% minder CO2-uitstoot

Cement is vaak onbetaalbaar voor de allerarmsten. Ze leven op vieze zandvloeren die een broedplaats voor parasieten en ziektes zijn. Het vloermateriaal van EarthEnable is gemaakt van lokale, natuurlijke materialen die worden afgedicht met plantaardige olie. Het materiaal is 75 procent goedkoper dan cement, en de CO2-uitstoot ligt 90 procent lager.
De tweede prijs, een cheque van 200.000 euro, is voor het Deense bedrijf Pond. Dat heeft een methode ontwikkeld om uit landbouwafval biohars te halen, dat kan worden gebruikt bij de productie van onder meer luiers, meubels en windmolenwieken.
Er waren 515 inzendingen voor de Green Challenge.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.