Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Duurzame jongeren kijken vooruit_24_12_2014

  •  
24-12-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
DJ100__foto.jpg
Het zijn wereldverbeteraars, idealisten, ondernemers en ze zijn jong. Zondag schuiven vier ‘duurzame jongeren’ aan in Vroege Vogels. Ze staan in de zogeheten ‘Duurzame Jonge 100’ en behoren daarmee tot de meest innovatieve en inspirerende jonge mensen op het gebied van duurzaamheid in Nederland. Aan hen de vraag, welke kant moet het in 2015 op met Nederland?
Natuur op je Muur
Charlie Minter ontwikkelde een systeem voor verticale schooltuinen . Het heet ‘Natuur op je muur’. De verticale schooltuinen legt hij aan op basisscholen in de stad, die door gebrek aan ruimte geen natuur- of milieueducatie aanbieden.
Plastic van kevers
Kunstenares Aagje Hoekstra deed onderzoek naar reststromen en kwam erachter dat in Nederland jaarlijks duizenden kilo’s dode kevers worden weggegooid. Dat zijn de ontpoppingen van meelwormen, die gekweekt worden voor de diervoederindustrie. Hoekstra kwam er achter dat in het pantser van de kevers het stofje chitine zit, een polymeer. Na een bewerking houd je een soort bioplastic over.
Worldconnector
Lynn Zebeda is medeoprichter van Dr. Monk , een internationale denktank met een netwerk van jonge mensen, die zich inzetten voor een rechtvaardige schone wereld. Als worldconnector ontmoet ze topmensen uit onder meer politiek en bedrijfsleven om te praten over duurzaamheid.
Afvalscheiding
Anja Cheriakova is oprichter van twee duurzame bedrijfjes, UrbanSeeds en Crowd Effect. Met UrbanSeeds wil ze laten zien dat afval van grote waarde is en dat het proces naar hergebruik en recycling voldoening geeft. In januari komt haar BinBang op de markt, een ‘all-in afvalscheidingssysteem’.

Meer over:

duurzame 100
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.