Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Een thuis voor de spinnendoder

  •  
28-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
233 keer bekeken
  •  
Spinnendoder
Aan beide kanten van de oude landingsbaan op Park Vliegbasis Soesterberg ligt schraal grasland. Op de plekken waar de verhardingen en gebouwen zijn verwijderd, zijn open zandplekken ontstaan. Een ideale omgeving voor allerlei bijzondere insecten.

Spinnendoder

Theo Zeegers onderzoekt hier al jaren insecten die van schraal grasland houden: de spinnendoder is zijn favoriet, maar hij wordt ook blij van de rupsendoder. Spinnendoders zijn wespen die zich hebben gespecialiseerd in het vangen van spinnen. Met een snelle steek verlammen ze de spin, om de buit vervolgens naar het nest te slepen.
Op de vliegbasis zitten nu soorten die elders bijna niet meer voorkomen zoals de kommavlinder, de blauwvleugelsprinkhaan, dambordvliegen en de kegelbij. Allemaal diertjes die dol zijn op die oude betonwegen en het schrale grasland.

Meer over:

spinnendoder
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.