Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Een zomer vol kolibrievlinders

  •  
07-08-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
199 keer bekeken
  •  
De kans is groot dat jij er al een hebt zien vliegen: een sierlijke kolibrievlinder. Deze soort vliegt vooral nu, in augustus, en in september. Op de redactie krijgen we het ene kolibrievlinderfilmpje na het andere binnen. Geniet daarom van deze mooie compilatie.
Wanneer je de vlinder voor het eerst ziet, vraag je je af of je een echte kolibrie hebt gezien. Maar wanneer je nog en keer kijkt, zie je dat het een vlinder is. Hij fladdert heel snel met zijn vleugels en blijft heel stil voor een bloem hangen. Met een lange tong, van wel 29 mm, slurpt hij de nectar op. Zo schiet hij van bloem naar bloem.
De vlinder hoort bij de familie pijlstaarten en is een zeer algemene soort voor Nederland. Waarschijnlijk houdt hij van hete en droge zomers omdat deze vlinders dan veelvuldig worden gezien. Je kunt ze het beste herkennen aan de bruine voorvleugels en de oranje achtervleugels. Ook hebben ze witte stippen aan de achterkant van hun lijfje. Let wel op dat je ze niet verward met de glasvleugelpijlstaart .
Gefilmd door: Trudy d’Anjou, Greetje Sibon, Annelied Edzes, Andrea Hak, Anita Tartarotti, Peter Batenburg, Eveline Klaver, Frans van Dam en Margje Stolte
Omdat de video op YouTube staat is het van belang om de 'social media cookies' te accepteren. Of bekijk het filmpje op YouTube.

Meer over:

kolibrievlinder
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.