NPO Radio 1

Zondag van 7 uur tot 10 uur

NPO2

Vrijdag om 19.35 uur

Luister of kijk live NPO Radio1
 • Elfwegentocht

  171219-visiebeeld-parade-hoge-revolutie
  Bron: Elfwegentocht

  Heel Friesland is deze weken in de ban van de ‘Elfwegentocht’. Tot zaterdag 14 juli moeten zoveel mogelijk mensen in de provincie ‘fossielvrij reizen’. De actie is een initiatief van duurzaamheidsorganisatie Urgenda.

  In Vroege Vogels een gesprek met Marjan Minnesma, directeur van Urgenda en Marcel Bulthuis, deelnemer aan de Elfwegentocht, met zijn elektrische motor.

  Hoogtepunt van de elfwegentocht is een soort bonte parade van duurzame voertuigen. Op 14 juli wordt de snelweg (N31) afgesloten en is er een soort duurzame optocht van elektrische voertuigen, voertuigen op waterstof, fietsen, paarden, skippyballen en skateboards.

  Om de Friezen te stimuleren om aan de elfwegentocht mee te doen en dus fossielvrij te reizen staan er langs alle grote invalswegen van Friesland fietsen of elektrische pendelvoertuigen. Verder stellen bedrijven elektrische deelauto's ter beschikking. Een van de successen van deze campagne is het gebruik van blauwe diesel. De nog relatief onbekende brandstof is gemaakt van plantaardige afvalolie, zoals frituurolie.

  Lees meer over de Elfwegentocht

   

  Geplaatst in: Fragment Radio

Media

Meer in Fragment Radio