NPO Radio 1

Zondag van 7 uur tot 10 uur

NPO2

Vrijdag om 19.35 uur

 • En de winnaar is...

  winnaar_fotowedstrijd.jpg

  Natuurfotograaf Marcel van Balkom uit Hank heeft de Vroege Vogels fotowedstrijd gewonnen. Hij ontving de prijs, een digitale spiegelreflexcamera, zondag uit handen van eindredacteur Joost Huijsing.

  Vijftien maanden lang heeft de Vroege Vogels Fotowedstrijd geduurd. In die tijd hebben is er uit de vele duizenden inzendingen al een voorselectie gemaakt van 45 wonderschone natuurfoto’s. Een jury van professionele natuurfotografen heeft nu de winnaars uitgezocht. Vanaf dinsdag staan alle winnende foto's op de website van Vroege Vogels nadat de uitslag bekend is gemaakt in Vroege Vogels TV.

  Jurylid en professioneel fotograaf Dick Klees zei over de winnende foto: "Een geweldige combinatie van scherp vastgelegde actie in twee "werelden", compositorisch mooi diagonaal in beeld, gecombineerd met een inkijkje in het leven van de hoofdpersoon, de Jan van Gent."
  De foto is gemaakt op een eiland op de grens tussen Engeland en Schotland.

  Marcel van Balkom is een echte natuurliefhebber. Op zijn website zegt hij hierover: “De natuur speelt een grote rol in mijn leven, maar dat spreekt voor zich als je in een dorpje woont aan de rand van een nationaal park. Als kleine jongen was ik altijd te vinden in mijn favoriete natuur gebied de Biesbosch (mijn eigen achtertuin zeg maar). De herfst, winter en lente zijn mijn favoriete jaargetijden en tijdens deze periodes ben ik vaak op pad in dit geweldige natuurgebied. Tijdens mijn jongere jaren was ik vooral bezig was met tekenen en schilderen van roofvogels. Inmiddels heb ik mijn focus kunnen verleggen naar het fotograferen maar de voorliefde voor de natuur is gebleven.”

  Geplaatst in: Fragment TV

Media