Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

En de winnaar is...

  •  
30-11-2009
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
52 keer bekeken
  •  
Natuurfotograaf Marcel van Balkom uit Hank heeft de Vroege Vogels fotowedstrijd gewonnen. Hij ontving de prijs, een digitale spiegelreflexcamera, zondag uit handen van eindredacteur Joost Huijsing.
Vijftien maanden lang heeft de Vroege Vogels Fotowedstrijd geduurd. In die tijd hebben is er uit de vele duizenden inzendingen al een voorselectie gemaakt van 45 wonderschone natuurfoto’s. Een jury van professionele natuurfotografen heeft nu de winnaars uitgezocht. Vanaf dinsdag staan alle winnende foto's op de website van Vroege Vogels nadat de uitslag bekend is gemaakt in Vroege Vogels TV.
Jurylid en professioneel fotograaf Dick Klees zei over de winnende foto: "Een geweldige combinatie van scherp vastgelegde actie in twee "werelden", compositorisch mooi diagonaal in beeld, gecombineerd met een inkijkje in het leven van de hoofdpersoon, de Jan van Gent."
De foto is gemaakt op een eiland op de grens tussen Engeland en Schotland.
Marcel van Balkom is een echte natuurliefhebber. Op zijn website zegt hij hierover: “De natuur speelt een grote rol in mijn leven, maar dat spreekt voor zich als je in een dorpje woont aan de rand van een nationaal park. Als kleine jongen was ik altijd te vinden in mijn favoriete natuur gebied de Biesbosch (mijn eigen achtertuin zeg maar). De herfst, winter en lente zijn mijn favoriete jaargetijden en tijdens deze periodes ben ik vaak op pad in dit geweldige natuurgebied. Tijdens mijn jongere jaren was ik vooral bezig was met tekenen en schilderen van roofvogels. Inmiddels heb ik mijn focus kunnen verleggen naar het fotograferen maar de voorliefde voor de natuur is gebleven.”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.