Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Frédérique Spigt strijdt voor de ooievaar

  •  
15-10-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
75 keer bekeken
  •  
Dat de ooievaar onze nationale vogel moet worden , daar is geen twijfel over mogelijk volgens Frédérique Spigt: “Deze vogel heeft ons toch allemaal bij onze ouders bezorgd, dat doet geen andere vogel haar na!”
Midden jaren '70 was de ooievaar zo goed als verdwenen uit Nederland. Voor Vogelbescherming Nederland was deze enorme afname de reden om in 1969 een reddingsprogramma te starten en met succes. In 2000 broedden er 396 paren in ons land, in 2007 waren er 600 paren, in 2012 800-900 paren.
Frédérique Spigt is een Nederlands zangeres. Zij kreeg landelijke bekendheid in de jaren tachtig als zangeres van 'I've got the Bullets'. Als soloartiest brak ze door na haar deelname aan het Nationaal Songfestival in 1998. Deze ras Rotterdamse zangeres pleit als ambassadeur met veel vuur voor de prachtige ooievaar.
*Aanvulling van de redactie Vroege Vogels :
Ooievaars zijn wel degelijk trekvogels. Ze verlaten rond augustus Nederland en met hun zweeftechniek kunnen ze wel 300 km per dag vliegen. De meeste ooievaars overwinteren in Zuid-Europa en Afrika.  
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.