Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Faunabescherming viert geen feest

  •  
04-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
100 keer bekeken
  •  
Faunabescherming

© Bron: Faunabescherming

Twintig jaar geleden veranderden ze hun naam van Kritisch Faunabeheer in Faunabescherming, maar al die tijd bleef hun doelstelling onveranderd ‘de belangen behartigen van de in het wild levende dieren’. Nog altijd staan ze op gespannen voet met de jagers in ons land. Daarom vinden ze het ook niet echt iets om te vieren. Liever hadden ze zichzelf overbodig gemaakt, maar zover is het nog niet.

Ludieke acties

In de begintijd zocht Faunabescherming vooral de gunst van het publiek via ludieke acties. Van het Eerste Nationale Eet Geen Wilddiner tot een rouwstoet bij de opening van het jachtseizoen, of een levensgroot spandoek aan de hekken van Paleis Het Loo tegen de drijfjacht. Dat leverde de noodzakelijke donateurs op en de maatschappelijke en politieke druk om dingen veranderd te krijgen.

Juridische procedures

Met de komst van de Flora en Faunawet in 2002 ontstond voor het eerst de ruimte om de overheid op haar beslissingen juridisch aan te pakken. Dat is inmiddels de core business van de Faunabescherming geworden. Met wisselend succes weten ze het afschieten van grauwe ganzen, roeken, damherten of smienten te voorkomen of uit te stellen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.