Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Fenolijn 035 - 67 11 338_03_07_2014

  •  
03-07-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1280px-Ophrys_apifera__flower_.jpg

© Foto: Hans Hillewaert

Het is een goed orchideeën jaar. Veel soorten zijn in Nederland explosief toegenomen of doken op nieuwe locaties op, zoals het bleek bosvogeltje, aapjesorchis en Bbijenorchis. Dat blijkt uit cijfers van de Werkgroep Europese Orchideeën. De zachte winter is een van de mogelijke oorzaken.
De spreeuwen doen dit jaar massaal aan een tweede leg. Dat blijkt althans uit gegevens van Vogelbescherming en SOVON, die zijn verzameld in het Jaar van de Spreeuw . Volgens de onderzoekers is het aandeel tweede broedsels de meeste jaren juist vrij laag. Waarom de spreeuwen nu massaal voor de tweede keer lijken te broeden is nog onduidelijk.
Let de komende week op de eerste groene glazenmaker, de eerste paardenbijter, de eerste heivlinder en de eerste kommavlinder.
Ook iets bijzonders natuurlijks gezien, of een eersteling- of laatsteling, bel naar onze voicemail! 035-6711338 .
 
Meer over het Feno-project bij De Natuurkalender .
Bron: De Natuurkalender, Vogelbescherming en SOVON.
 Beluister de Fenolijn:
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.