Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Fenolijn 035-6711338

  •  
09-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Grote barmsijs

© Grote barmsijs - Fotograaf: Andres

Terwijl het grootste deel van de najaarstrek zo’n beetje voorbij is, vloog deze week een flinke groep aan barmsijzen over ons land. Volgens SOVON Vogelonderzoek gaat het vermoedelijk om de in het noorden broedende grote barmsijs. Een deel trekt naar het zuiden, een ander deel overwintert in Nederland. Ze zijn vaak in groepjes te vinden in berken en elzen, om van de zaden te eten.
De grote barmsijs is grijzig met een lichte vleugelstreep en een zwarte bef. Hij lijkt behoorlijk op de kleine barmsijs, maar is bleker en grijzer.
De onderzoekers van SOVON denken dat er dit jaar nog veel meer grote barmsijzen naar Nederland gaan trekken. Het zou zelfs een echt ‘invasie-jaar’ van deze soort kunnen worden.
Iets bijzonders natuurlijks gezien, of een eersteling- of laatsteling, bel naar de Vroege Vogels fenolijn op 035-6711338 .
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.