Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Fipronil totaalverbod

  •  
01-09-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
519 keer bekeken
  •  
Eieren

© Eieren Bron: Pixabay

De Europese Commissie moet het massaal in eieren aangetroffen gif fipronil geheel verbannen uit de landbouw in Europa. Europarlementariër Anja Hazekamp van de Partij voor de dieren heeft daartoe vandaag een verzoek gedaan tijdens een debat over de fipronilcrisis.

Gebruik fipronil

Fipronil mag in de EU niet gebruikt worden op dieren, maar is wel legaal verkrijgbaar. Het gif mag nu nog gebruikt worden in de akkerbouw. Fipronil is gewoon te koop in Europa en daardoor kan het gemakkelijk misbruikt worden voor verkeerde doeleinden. Met als gevolg dat er vergiftigde eieren in de supermarkt liggen. Een totaalverbod is veiliger voor de gezondheid van mens en dier en beter voor het milieu.

Dierenleed door fipronil

De Partij voor de Dieren wijst er verder op dat onverantwoord is omgegaan met het welzijn van de honderdduizenden met fipronil behandelde legkippen, die afgelopen maand zijn gedood in Nederland. Volgens Hazekamp waren de ruimingen in strijd met EU-regels ter bescherming van dieren. “Deze kippen waren niet ziek en ze vormden geen gevaar voor de volksgezondheid. Hier is onnodig letsel aan kippen toegebracht en dat is in strijd met de Europese wetgeving.” aldus Hazekamp.
Eerder deze week waren de gevaren van fipronil al in het nieuws   
Bron: Partij voor de Dieren

Meer over:

fipronil, eieren
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.