Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

'Fossiele industrie verspreidt klimaat leugens in het onderwijs'

  •  
07-09-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
308 keer bekeken
  •  
gaspit

© Bron: Pixabay

Fossiele bedrijven gebruiken het basisonderwijs om invloed uit te oefenen op wat kinderen leren over energie. Zo staat beschreven in een lespakket van Shell dat aardgas een deel is van de oplossing van het klimaatprobleem. 

Fossielvrij onderwijs

Een onderzoek van Fossielvrij Onderwijs toont aan dat fossiele bedrijven via het basisonderwijs, maar ook het voortgezet onderwijs, de maatschappij beïnvloeden. Zij verkondigen dat de energietransitie niet zo’n haast heeft en we nog lang fossiele brandstof nodig hebben. De fossiele bedrijven proberen de energietransitsie zo lang mogelijk uit te stellen. Ze willen immers nog zo veel mogelijk van hun kolen, olie en gas verkopen.      

Fossiele brandstof terugdringen

De Partij voor de Dieren heeft vragen gesteld over de fossiele industrie in het basisonderwijs. De minister bevestigd dat fossiele brandstoffen moeten worden teruggedrongen om de klimaatdoelstellingen van Parijs te behalen. Om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 graad, zoals afgesproken in het klimaat-akkoord, moet het gebruik van fossiele brandstoffen in tien jaar tijd tot nul worden gebracht.  
Bron: Fossielvrij onderwijs
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.