NPO Radio 1

Zondag van 7 uur tot 10 uur

NPO2

Vrijdag om 19.35 uur

 • Fotoserie: Vroege lentekriebels

  krokussen_harryH
  Krokussen, foto: HarryH

  Officieel is het nog winter maar daar trekken wij ons niets van aan. Want zodra je een blik werpt op onze fotopagina slaan de lentekriebels toe. Je ziet vrolijke foto’s van bijen op de krokus, bloemknoppen, rammelende hazen een jonge zwijntjes en veel meer!

  roodhalsfuut
  Fotograaf dennisstronks: “Erg uniek om dit in Nederland te zien, de roodhalsfuten kregen de lente in de bol en dat resulteerde in een mooi schouwspel.”

  Fotograaf Boogschutters legde al deze bezige bij vast die al druk was met het bestuiven van de krokussen.

  kleine vos
  De eerste vlinders zijn er ook weer. Fotograaf ikjelle zag al een kleine vos vliegen.

  Vanaf half februari slaat het voorjaar al toe bij de hazen. De mannetjes rammelen er op los om een vrouwtje te veroveren. Fotograaf: roelschrieken.

  ringslang
  Fotograaf johanvdlouw: “De ringslangen komen ook weer tevoorschijn met deze temperaturen.”

  De wilde zwijnen die fotograaf hbrummelhuis zag, hebben al kleintjes gekregen. Of ‘frislingen’ zoals ze ook wel genoemd worden.

  Deze knop van het groot hoefblad laat zich al voorzichtig zien. Fotograaf: aasklei.

  Fotograaf leenkuiper: “De ooievaar was al drukdoende bezig om het nest materiaal bij elkaar te zoeken, wat me opviel was dat alles in het weiland bij elkaar werd gelegd terwijl de nestpaal vlakbij was.”

  Wij, mensen, zouden een terrasje pakken op een eerste lentedag. Deze damherten nemen ook een verfrissend slokje in het zonlicht. Fotograaf Leeneus.

  Tot slot, waar wij ook ècht lentekriebels van krijgen, is het prachtige gezang van de roodborst. Zet het filmpje aan en geniet!

  Heb jij ook nog een mooie lentefoto? Plaats hem ook op onze fotopagina.

  Omdat de video op YouTube staat is het van belang om de 'social media cookies' te accepteren. Of bekijk het filmpje op YouTube.

  Geplaatst in: Fotoserie