NPO Radio 1

Zondag van 7 uur tot 10 uur

NPO2

Vrijdag om 19.35 uur

 • Frans Lanting in Nederland

  frans_lanting_life_01.jpg

  Hij is ongetwijfeld de beroemdste natuurfotograaf van Nederland. Zijn prachtige foto’s zijn bekend uit tijdschriften als National Geographic en Life. De in de Verenigde Staten wonende Frans Lanting is zondag in Nederland voor een bijzondere lezing.

  Tijdens ‘The Art of Seeing’ in Vredenburg Leidsche Rijn in Utrecht vertelt hij over zijn carrière als natuurfotograaf en geeft hij zijn visie op het werk van Nederlands toptalent en de 25 genomineerde foto’s van de Frans Lanting Award 2014. Zondagochtend schuift hij eerst nog even bij Vroege Vogels aan voor een spoedcursus natuurfotografie.  Lezing
  Frans Lanting vertelt aan de hand van zijn werk over zijn carrière als natuurfotograaf. Naast zijn beroemde beelden toont hij video’s over de werkzaamheden achter de schermen van zijn expedities. Hij geeft zijn visie op het werk van Nederlands toptalent en de 25 genomineerde foto’s van de Frans Lanting Award 2014.

  In een interactieve sessie kun je vragen stellen over zijn fotografische benadering en de technieken die hij gebruikt. Een korte vooruitblik op Lantings projecten voor het komend jaar. Een expositie van zijn werk, waarbij hij zijn fotoboeken signeert. Maar ook je mooiste natuurfoto kan door Lanting worden besproken! Je kunt hiervoor je werk inzenden. Frans Lanting zal een keuze maken uit alle foto’s die door de bezoekers van tevoren zijn ingestuurd en deze selectie bespreken. Uploaden kan via Facebook.
   
  Locatie: CineMec Utrecht
  Datum: 25 januari
  Tijdstip: van 13.00 tot 15.00

  Geplaatst in: Fragment Radio

Media

Meer in Fragment Radio