Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Frans Lanting in Nederland

  •  
21-01-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
404 keer bekeken
  •  
frans_lanting_life_01.jpg
Hij is ongetwijfeld de beroemdste natuurfotograaf van Nederland. Zijn prachtige foto’s zijn bekend uit tijdschriften als National Geographic en Life. De in de Verenigde Staten wonende Frans Lanting is zondag in Nederland voor een bijzondere lezing.
Tijdens ‘The Art of Seeing’ in Vredenburg Leidsche Rijn in Utrecht vertelt hij over zijn carrière als natuurfotograaf en geeft hij zijn visie op het werk van Nederlands toptalent en de 25 genomineerde foto’s van de Frans Lanting Award 2014. Zondagochtend schuift hij eerst nog even bij Vroege Vogels aan voor een spoedcursus natuurfotografie.
artofseeing
Lezing
Frans Lanting vertelt aan de hand van zijn werk over zijn carrière als natuurfotograaf. Naast zijn beroemde beelden toont hij video’s over de werkzaamheden achter de schermen van zijn expedities. Hij geeft zijn visie op het werk van Nederlands toptalent en de 25 genomineerde foto’s van de Frans Lanting Award 2014.
In een interactieve sessie kun je vragen stellen over zijn fotografische benadering en de technieken die hij gebruikt. Een korte vooruitblik op Lantings projecten voor het komend jaar. Een expositie van zijn werk, waarbij hij zijn fotoboeken signeert. Maar ook je mooiste natuurfoto kan door Lanting worden besproken! Je kunt hiervoor je werk inzenden. Frans Lanting zal een keuze maken uit alle foto’s die door de bezoekers van tevoren zijn ingestuurd en deze selectie bespreken. Uploaden kan via Facebook.
 
Locatie: CineMec Utrecht
Datum: 25 januari
Tijdstip: van 13.00 tot 15.00
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.