Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Free Morgan!

  •  
22-10-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
,,Het feit dat de minister van Landbouw daar destijds toestemming voor gaf, maakt de minister ook verantwoordelijk voor de toekomst van Morgan'', zei Wietse van der Werf van de Orka Coalitie. Het samenwerkingsverband waarin onder meer Een Dier Een Vriend en de Belgische dierenrechtenorganisatie Bite Back zijn vertegenwoordigd, hekelt vooral de geheimzinnigheid van het Dolfinarium. Het zeezoogdierenpark laat onderzoeken wat er met de orka moet gebeuren, maar wil niet zeggen wie de onderzoekers zijn.
Het Dolfinarium liet eerder weten in november met het rapport naar buiten te komen. De Orka Coalitie vreest dat bij dit onderzoek alleen wetenschappers zijn betrokken die banden hebben met zeedierenparken. ,,Dit is een unieke situatie in ons land. Deze orka is van niemand en het zou raar zijn als het Dolfinarium daar zeggenschap over heeft.''
De Orka Coalitie gaat zich nu beraden op vervolgstappen. De groep overweegt via de juridische weg af te dwingen dat onafhankelijke wetenschappers ook mogen onderzoeken wat de beste toekomst is voor het dier. ,,We gaan alle middelen inzetten haar weer terug in zee te krijgen.''

Meer over:

orka, morgan
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.