Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

‘Ga niet naar attracties met wilde dieren!’

  •  
26-07-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
54 keer bekeken
  •  
olifantenrit World Animal Protection

© Maak op vakantie geen ritje op een olifant, foto: World Animal Protection

Zwemmen met dolfijnen, knuffelen met leeuwen of tijgers, olifanten wassen of op de foto met poserende apen. Het klinkt misschien onschuldig maar dat is het niet. World Animal Protection, Stichting SPOTS en Stichting AAP starten een bewustwordingscampagne om toeristen te laten weten wat er schuil gaat achter het vermaak met deze wilde dieren.
De dierenorganisaties laten weten dat er dagelijks meer dan 550.000 dieren gebruikt voor toerismedoeleinden, het is wereldwijd een big business waar veel geld in omgaat. Dierenwelzijn heeft hierbij niet per se prioriteit.

Think Again

Daarom roepen de drie organisaties toeristen op: “Als je op een wild dier kunt rijden, met ze kunt wandelen of zwemmen, ze kunt voeren, wassen of knuffelen of een selfie met ze kunt maken, doe dit dan niet. Deze dieren worden uit het wild weggerukt en verhandeld of zelfs speciaal voor dit doeleind gefokt. Ook worden ze vaak op gruwelijke wijze getraind zodat ze ‘geschikt’ worden voor de omgang met toeristen of om kunstjes te vertonen. Think again!”
Bron: World Animal Protection, Stichting SPOTS en Stichting AAP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.