Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Groen en Doen

  •  
06-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Cursus_IVN_01.jpg
De afgelopen maanden hebben zes landelijke groene vrijwilligersorganisaties ruim drieduizend vrijwilligers opgeleid om bij te dragen aan de instandhouding van het Nederlandse landschap.
Subsidieprogramma
Deze groei van het aantal vrijwilligers is een van de resultaten van Groen en Doen, een subsidieprogramma van het ministerie van Economische Zaken met een budget van 2 miljoen euro.
Landschapsbeheer Nederland
De uitvoering van Groen en Doen gebeurt door IVN vereniging voor natuur- en milieu-educatie, Vereniging Onderzoek Flora en Fauna, De12Landschappen, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten en wordt gecoördineerd door Landschapsbeheer Nederland.

Opleiden van vrijwilligers

Het programma Groen en Doen maakt het mogelijk om het vrijwilligerswerk in het natuur- en landschapsbeheer een substantiële impuls te geven door het geven van cursussen en verzorgen van opleidingen. Dat valt in vruchtbare aarde, zo blijkt uit de vele activiteiten die in korte tijd zijn opgezet én uitgevoerd.
Tuinreservaten
Het gaat om opleiden van vrijwilligers in het beheer van natuur en landschap, zoals leren werken met kettingzagen en bosmaaiers, organiseren van een cursus Tuinreservaten , leren monitoren van plant- en diersoorten, opleiden van vrijwilligers tot mentoren voor andere vrijwilligers, kinderen leren hoe padden over te zetten etc.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.