Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Handel in ivoorkunst in Nederland vaak illegaal

  •  
12-09-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ivoor olifant

© Foto: pixabay

Meer dan de helft van het olifantenivoor dat bij Nederlandse veilinghuizen wordt verhandeld, is illegaal. De internationale dierenbeschermingsorganisatie IFAW meldt dat zeker 57,8 procent van alle handel niet voldoet aan de wettelijke eisen en vermoedt dat het werkelijke percentage illegaal verhandelde ivoor nog veel hoger is.

Onjuiste papieren

Het IFAW heeft woensdag een nieuwe rapport over de Nederlandse handel in olifantenivoor gepubliceerd. De organisatie constateerde tussen januari en april dit jaar dat bij 1310 aanbiedingen met olifantenivoor bij fysieke veilinghuizen 88 procent niet de juiste papieren had.
Volgens de Europese wetgeving mag ivoor dat voor 1947 is verkregen, vrij worden verhandeld. Ivoor van tussen 1947 en 1990 kan alleen worden verkocht met een certificaat van herkomst. Na 1990 is de verkoop van ivoor sowieso illegaal.
Bron: ANP

Meer over:

handel, olifanten, ivoor
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.