Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Heel Nederland de lucht in

  •  
15-04-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Raven_Han_van_Hagen.png

© Raven, ets van Han van Hagen

Deze week is op zes locaties tegelijkertijd de Kunstvogelmanifestatie ‘Heel Nederland de lucht in’ begonnen. Als eerbetoon aan de vogel presenteren 111 ‘vogelkunstenaars’ van naam hun door vogels geïnspireerde werken. Zes exposities, van Appingedam tot Middelburg via Nieuw Amsterdam, Schokland en Rotterdam. Het prachtige Slot Zeist is het middelpunt. Vogels in schilderijen, grafiek, aquarellen en pastel, en in beelden van brons, steen en hout.
Het idee voor 'Heel Nederland de lucht in' komt van kunstenaar Han van Hagen. Na het maken van verschillende etsen met raven bedacht hij dat het op het moment dat het buiten wemelt van de vogels en vogelgeluiden, het binnen in verschillende musea verspreid over Nederland moest gaan 'spetteren' van de vogels.
Meer informatie over ' Heel Nederland de lucht in '
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.