NPO Radio 1

Zondag van 7 uur tot 10 uur

NPO2

Vrijdag om 19.35 uur

 • Hoe gaan we dit uitleggen?

  co2 - publiek domein
  Bron: byrev

  ‘Klimaatverandering is een ramp van een onderwerp’. Zo begint Jelmer Mommers, journalist ‘klimaat en energie’ van De Correspondent, zijn nieuwe boek. In ‘Hoe gaan we dit uitleggen?’ blijft hij zoveel mogelijk weg van alle doemverhalen over het klimaat. Hij laat zien dat de wereldwijde beweging, die strijd voor een duurzamere samenleving, met de dag groeit.

  Mommers beschrijft in zijn boek zijn zoektocht naar een antwoord op de vraag hoe erg het precies is gesteld met het klimaat, en of we nog een geloofwaardige kans hebben om de opwarming te bedwingen en hoe we dat kunnen doen. Hij sprak de afgelopen jaren met wetenschappers en beleidsmakers, met lobbyisten en Shellmedewerkers, met actievoerders en met politici.

  Jelmer Mommers (1987) schrijft voor De Correspondent over klimaatverandering. In 2017 haalde hij het wereldnieuws door een oude klimaatfilm van Shell opnieuw te onthullen. Het bleek dat het olieconcern al tientallen jaren op de hoogte was van de oorzaken van klimaatverandering. In 2018 maakte hij interne Shell-documenten openbaar, waarop de rechtszaak die Milieudefensie voert tegen het klimaatbeleid van Shell deels is gebaseerd.

  Boekgegevens:

  Titel: Hoe gaan we dit uitleggen
  Auteur: Jelmer Mommers
  Uitgeverij: De Correspondent
  Verschijnt 4 juni

  Geplaatst in: Fragment Radio

Media