NPO Radio 1

Zondag van 7 uur tot 10 uur

NPO2

Vrijdag om 19.35 uur

 • Hunting the Hammerhead

  Sphyrna_mokarran Guido Leurs

  Het is een van de meest wonderlijke roofdieren om te zien. De grote hamerhaai, die voorkomt in de Grote -, de Atlantische - en de Indische Oceaan. Guido Leurs doet als student biologie al jaren onderzoek naar deze en andere haaien. Hij werkte mee aan de documentaire 'Hunting the Hammerhead', die zondagmiddag a.s. wordt uitgezonden op National Geographic. De film gaat onder meer in op de vraag waarom de haai een hamer heeft.

  Leurs bestudeerde de grote hamerhaai op de Bahamas. Daarnaast deed hij onderzoek naar de witte haai in Zuid Afrika en de kleinere Caribische rifhaai en de verpleegsterhaai op de Nederlandse Cariben.

  Bekijk hier alvast de trailer van 'Hunting the Hammerhead'.

  De grote hamerhaai kan maximaal 6 meter lang worden. Meest kenmerkend is natuurlijk de brede hamer op z'n snuit. Hamerhaaien eten met name roggen en andere beenvissen. De familie van hamerhaaien behoren tot de meest bedreigde haaiensoorten ter wereld.

  De documentaire is te zien op National Geographic (Nederland en België) op zondag 21 augustus 17.05 uur, maandag 22 augustus om 00.05 uur, zaterdag 27 augustus om 00.00 uur

  Foto (c) Grote Hamerhaai van Guido Leurs

  Geplaatst in: Fragment Radio

Media