Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Jacht op zwanen, eenden en hazen mag in Noord-Holland

  •  
22-12-2006
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
264 keer bekeken
  •  
vv_newsimg_185948.jpg
Jagers mogen buiten het jachtseizoen tot april volgend jaar in Noord-Holland hazen, eenden en knobbelzwanen beheren en bestrijden. Dat blijkt uit een voorlopige uitspraak van de Raad van State. Het rechtscollege verwierp hiermee het verzoek van de stichting Faunabescherming om een voorlopig jachtverbod af te kondigen, totdat de Raad van State een definitief oordeel over de schadebestrijding heeft geveld.
Staatsraad J. Polak stelt in de tussenuitspraak dat hij het waarschijnlijk acht dat de jachtontheffingen in orde zijn en dat de Raad van State ze in februari 2007 niet zal vernietigen.
Volgens het Noordhollands Dagblad is de uitspraak een meevaller voor de provincie Noord-Holland en de Faunabeheereenheid. Zij vreesden dat jagers geen zwanen, eenden en hazen zouden mogen bestrijden. Dat zou grote problemen voor landbouwers en veehouders kunnen opleveren.
Bron:www.groenportaal.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.