Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Jagers en honden denderen door kattenopvang

  •  
11-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Jagers met honden

© Jagers met honden, bron: pixabay

Een hele roedel jachthonden is in Engeland dwars door een kattenasiel gedenderd, in de achtervolging van een vos en een hert. Meer dan zestig katten vluchtten alle kanten op en twintig worden nog altijd vermist.

Katten lopen los

In het centrum in Sussex worden 130 katten opgevangen, die veelal ziek zijn of te oud om ze nog een nieuw huis te kunnen geven. Ze mogen er loslopen op een groot terrein met velden en bossen. Vrijwilligers noemen het beangstigend hoe de honden het terrein op renden, "volledig buiten controle''. Veel doodsbange katten zijn waarschijnlijk de bossen in gevlucht, maar gevreesd wordt dat sommige zijn gedood.

Reactie vrijwilliger kattenasiel

"De helft van de roedel zat achter de vos aan en de andere helft achtervolgde het hert. De jagers kwamen van alle kanten het terrein op, ze bliezen op hun hoorns'', vertelt een woedende vrijwilliger aan The Independent.

Excuses jagers

De jagers erkennen dat ze op het terrein waren en hebben excuses aangeboden.
bron: ANP

Meer over:

hond, kat, jacht
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.