Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Jonge student wordt natuurfotograaf van het jaar

  •  
23-12-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
84 keer bekeken
  •  
National Geographic prijswinnende foto

© Prijswinnende foto van National Geographic door Jacob Kaptein

Jacob Kaptein, 21 jaar en student Bos- en Natuurbeheer aan de Universiteit van Wageningen, is door National Geographic verkozen tot 'Nature Photographer of the Year 2016' in de categorie landschap.
Beste natuurfotograaf
De jonge student heeft de felbegeerde, internationale prijs in de wacht gesleept bij de wedstrijd 'Nature Photographer of the Year' van het bekende fotomagazine National Geographic. Hij werd eerste in de categorie landschap door een foto van een jonge beuk in een overstroomd beekdal van de Leuvenumse Beek op de Veluwe. In deze van oudsher gekanaliseerde beek was nauwelijks nog vegetatie op de bodem. Natuurmonumenten heeft daarop takkenafval en boomstammen in het water gelegd om het water minder snel te laten stromen en zo de schade te verminderen. Zo willen ze de natuurlijke dynamiek terugkrijgen. Het gevolg is dat de beek soms overstroomt en het bos onder water komt te staan. Dit was het moment voor Jacob Kaptein.
Jacob Kaptein Vroege Vogels foto

© De jonge berk uit de reportage door Jacob Kaptein

Hierboven ziet u een foto van het beukje gemaakt door Kaptein zoals we deze vonden tijdens de reportage.
Fotomoment
Met dank aan de Marius van der Sandt-stichting heeft Kaptein een jaar lang foto's gemaakt in en rond dit kleine beekje op de Veluwe. Ook het beukje heeft hij enkele malen gefotografeerd. Maar de prijswinnende foto werd gemaakt op een avond bij het juiste licht, de perfecte beweging van het water, de goeie lens en een lange sluitertijd. Een beeld uit een het Nederlands landschap op sublieme wijze vastgelegd door de jonge natuurfotograaf Jacob Kaptein .
Wilt u meer natuurfotografietips, hoe bijvoorbeeld foto's te nemen bij winderig weer, zie de Vroege Vogels tips .
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.