Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Jonge wolfjes op de Veluwe

  •  
19-06-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
97 keer bekeken
  •  
wolven

© Screenshot van video, beeld: Provincie Gelderland

Er lopen zeker drie jonge wolven rond op de Veluwe. De drie behoren tot een nest waarin mogelijk vijf jongen zijn geboren. Het is voor het eerst in twee eeuwen dat er in Nederland weer jonge wolven zijn geboren, aldus de provincie Gelderland en Staatsbosbeheer.

Met rust laten

Terreinbeheerders hebben de jonge wolven op video vastgelegd. Waar de wolfjes precies zijn gezien, wordt geheim gehouden zodat mensen niet naar de beesten op zoek gaan. Staatbosbeheer en Natuurmonumenten roepen wandelaars ook op om het nest met rust te laten en niet over de Noord-Veluwe te gaan rondzwerven.

Wolvenpaartje

Wolvenkenners hielden al rekening met de komst van jonge wolven, aangezien er sinds begin dit jaar een wolvenpaar op de Noord-Veluwe woont. Op de Midden-Veluwe heeft zich een solitaire wolvin gevestigd. In de tijd dat wolvinnen vruchtbaar zijn, vond een boswachter van Natuurmonumenten druppels zogeheten oestrusbloed.

Vroege Vogels Wolvenspecial

Begin januari bevestigde Vroege Vogels Radio de komst van de wolf op de Veluwe al in een special over de wolf . In een uur komen wolvenexperts, schapenhouders, natuurfilosoof en een historicus aan het woord om antwoord te geven op de vraag: “Zijn we de wolf liever kwijt dan rijk?”
Beluister het de hele Wolvenspecial of download de podcast over de wolf van 7 januari 2019.
Bron: ANP
Op de onderstaande video van Natuurmonumenten zijn de jonge wolven te zien. (Beeld Provincie Gelderland)
Zie je geen filmpje? Omdat de video op YouTube staat is het van belang om de 'social media cookies' te accepteren. Of bekijk het filmpje op YouTube.

Meer over:

welpjes, veluwe, wolf, wolven
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.