Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Jongeren aan de slag tijdens natuurwerkdag

  •  
04-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Natuurwerkdag 2017

© fotograaf : Arda van der Lee

Elke eerste zaterdag van november vindt in ons land de Natuurwerkdag plaats. Een dag waarop iedereen die dat wil, kan werken aan het behoud en herstel van natuur en landschap. Per streek zijn er verschillende werkzaamheden van snoeien tot hooien, van het knotten van wilgen tot het schoonmaken van poelen.
Natuurwerkdag 2017

© Fotograaf : Arda van der Lee

Fotograaf: Arda van der Lee

Vroege Vogelsbos

Vroege Vogels Radio bezoekt dit jaar het naar het radioprogramma vernoemde Vroege Vogelbos te Almere. Dit ruim 40 jaar oude bos heeft zich ontwikkeld tot een gevarieerd loofbos. In het bos liggen twee poelen. Daarin leven vier soorten amfibieën (gewone watersalamander, bruine- en groene kikker en gewone pad). Voor hen is open water, dat in het voorjaar snel kan opwarmen door de zon, heel erg belangrijk. Op de Natuurwerkdag was dat dan ook de missie voor de deelnemers (waaronder een grote hoeveelheid MBO studenten toegepaste biologie uit Almere): het opschonen van de poelen om te voorkomen dat ze dichtgroeien. Gewapend met laarzen gingen de jongeren aan het werk met sloothaken, slootzeisen en harken.

Meer over:

natuurwerkdag, mbo
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.