Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Kamer wil zonnepanelen op geluidsschermen

  •  
15-12-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zonnepanelen_installatie_01.jpg
De Tweede Kamer wil dat minister Maxime Verhagen (Economische Zaken, CDA) gaat kijken of op nog te bouwen geluidsschermen, onder meer langs snelwegen, zonnepanelen geplaatst kunnen worden. De bewindsman moet hierover overleg gaan voeren met (lokale) overheden en het bedrijfsleven.
Het parlement nam hierover dinsdag een motie aan van Kamerleden Gerda Verburg (CDA) en René Leegte (VVD). Zij pleiten in hun voorstel voor een inbouw van ,,techniekneutrale, duurzame energiebronnen'' in ruim 170 kilometer nog te bouwen schermen.
In een debat over duurzame energie begin deze maand wees Verhagen het voorstel van de hand. Volgens hem is er een risico dat automobilisten door de panelen verblind raken. Ook zei hij niet over de 500 miljoen euro te beschikken die het initiatief naar zijn mening kost.
Bron ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.