Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Keurmerk Maleisisch hardhout nog niet hard genoeg

  •  
31-07-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hardhout_John_Nyberg.jpg
Al 20 jaar praten we in Nederland over het toelaten van duurzaam tropisch hout uit Maleisië. En al 20 jaar moeten we constateren dat dat eigenlijk niet lukt, omdat Maleisië zich niet houdt aan afspraken over het verantwoord en duurzaam kappen van het hardhout. Toch willen de staatssecretarissen Sharon Dijksma (economische zaken) en Wilma Mansveld (milieu) nu het MTCS keurmerk versneld erkennen, schreven ze op 13 juli aan de Tweede Kamer.
Het Wereld Natuurfonds en organisaties van inheemse volken vinden dat geen goed idee. Dijksma beweert dat de organisaties in Maleisië haar zienswijze delen dat het goed gaat met het keurmerk en het MTCS keurmerk inmiddels voldoet aan alle criteria. Maar de milieuorganisaties en organisaties van inheemse volken zijn het daar volstrekt mee oneens. Zij vinden dat de staatssecretaris de feiten die in juli op een bijeenkomst in Maleisië zijn gepresenteerd ‘op grove wijze verkeerd zijn uitgelegd’.
Vroege Vogels praat met het Wereld Natuurfonds en het Nederlands Centrum voor Inheemse Volken.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.