Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Klimaatmores

  •  
14-04-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Nieuws_UNFCCC_02.jpg
In New York komen de wereldleiders vrijdag 22 april bij elkaar voor de ondertekening van het 'akkoord van Parijs'. Het verdrag moet een oplossing bieden voor het klimaatprobleem. Bijna 200 landen spraken in december in de Franse hoofdstad af om de opwarming van de aarde op lange termijn te beperken tot 2 graden Celcius en mogelijk zelfs tot 1,5 graden Celcius. 
Een dag voor de ondertekeningsceremomie in New York verschijnt een opmerkelijk boek van Groen Links Europarlementarier Bas Eickhout, die al tien klimaattoppen meemaakte. In 'Klimaatmores; radicaal naar een andere norm' beantwoordt hij de vraag waarom het ons al decennia niet lukt om het klimaatprobleem op te lossen. Hij legt de vinger op de zere plek: de politiek heeft jarenlang klimaatbeleid geremd en gefrustreerd. Nog steeds. Zo lijkt Europa na 'Parijs' een beetje op dezelfde voet verder te gaan.
Wat is er ruim vier maanden na de klimaattop in Parijs nog over van de jubelstemming die heerste toen het verdrag werd gesloten. Wat is er sinds die tijd gebeurt?
Titel: 'Klimaatmores; radicaal naar een andere norm'
Auteur: Bas Eickhout
Uitgeverij Lemniscaat
Prijs: 19,95
Pagina’s: 216
ISBN 978 90 477 08032
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.