Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Koning op de Chinese Wadden

  •  
22-10-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
57 keer bekeken
  •  
lepelbekstrandloper.jpg

© Foto: JJ Harrison

Willem-Alexander is deze week op staatsbezoek in China. Tijdens zijn reis maakt hij een stop in het bekende Chongming Dongtan natuurreservaat. Dit beschermde gebied ten noorden van Shanghai is net als ons Waddengebied van groot belang voor trekvogels.
Soorten als de zeldzame lepelbekstrandloper en de rode kanoet gebruiken het natuurgebied als pitstop, om op te vetten. Samen met een hoop andere vogels staan ze flink onder druk.
Het bezoek van de Koning aan het reservaat staat in het teken van een belangrijke overeenkomst, dat het Wereld Natuurfonds woensdag met de Chinese overheid zal sluiten. Hierbij belooft China om de natuur van zo’n 30% van de hele kuststrook beter te beschermen. In Vroege Vogels een gesprek met Esther Blom, hoofd van het zoetwater programma van het WNF.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.