Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Laserpen in ogen oehoe Purmerend

  •  
12-03-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
56 keer bekeken
  •  
oehoeagro_LidideBoer.jpg

© Fotograaf: LidideBoer

Een bewoner van Purmerend heeft gefilmd hoe onbekenden de oehoe die verantwoordelijk is voor verschillende aanvallen op mensen, gepest wordt met een laserpen.
Vaker
In de video is te zien hoe de oehoe die bovenin een boom zit, met een laserstraal in zijn ogen wordt geschenen. De maker van de video had de onbekenden al vaker in de weer gezien, en besloot ze nu te filmen. De oehoe gaat er aan het einde van de video vandoor, als hij genoeg heeft van de pesterij.
Oogschade
Oehoes zijn ontzettend afhankelijk van hun gezichtsvermogen. Met hun grote oranje ogen kunnen ze in de schemering en nacht goed zien. Zo'n laserpen is dus ontzettend schadelijk voor de gezondheid van de vogel. De gemeente Purmerend heeft twee experts in de arm genomen die de oehoe op een diervriendelijke manier te vangen.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.