Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Manifest tegen aanleg Blankenburgtunnel

  •  
28-09-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
petitie_02.jpg
Een groep organisaties en individuen die zich betrokken voelt bij Midden-Delfland heeft dinsdag in een manifest bezwaar gemaakt tegen de aanleg van de Blankenburgtunnel in het gebied.
Het manifest werd dinsdag overhandigd aan de Tweede Kamer en aan minister Melanie Schultz van Haegen (Verkeer).Bij de ondertekenaars zijn schrijver Maarten 't Hart, hoogleraar aan de TU Delft Ingo Hansen, voorzitters van natuurorganisaties zoals Natuurmonumenten en wethouders van gemeenten in het gebied. Zij vrezen schade aan de natuur in Midden-Delfland door de tunnelverbinding die mogelijk onder de Nieuwe Waterweg komt.
Oranjetunnel
Het ministerie besluit dit najaar of de Blankenburgtunnel er komt. Het alternatief is de Oranjetunnel, die ook onder de Nieuwe Waterweg loopt maar westelijker ligt. Natuurmonumenten sprak eerder dit jaar al een voorkeur uit voor de Oranjetunnel, omdat deze 'landschappelijk beter inpasbaar is'.
Natuurmonumenten begon in augustus een handtekeningenactie tegen de aanleg van de tunnel. De actie loopt nog.
Bron: ANP
Foto: Milieufederatie Zuid-Holland
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.