Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

'Meer aandacht CO2-reductie Eindhoven Airport'

  •  
24-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vliegtuig

© bron: pixabay

Greenpeace wil meer aandacht voor CO2-reductie in de plannen voor Eindhoven Airport. De milieuorganisatie vindt dat er daarvoor te weinig concrete plannen zijn in de donderdag gepubliceerde Proefcasus Eindhoven Airport, terwijl die er wel zijn voor de vermindering van geluidsoverlast.
“We weten dat we voor 2030 substantieel minder CO2 moeten uitstoten en zonder gecontroleerde krimp van het aantal vluchten is dat niet mogelijk”, stelt Greenpeace in een verklaring. “De noodzaak tot krimp komt niet aan bod in dit rapport.”
Volgens Greenpeace wordt er niet ingezet op absolute vermindering van klimaatvervuiling. “Inzet op duurzame brandstoffen is mooi, maar zal op zichzelf alleen leiden tot een relatieve vermindering van CO2-uitstoot.” De milieuorganisatie wil dat er minder vliegbewegingen komen op de Eindhovense luchthaven.
Bron: ANP

Meer over:

co2
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.