NPO Radio 1

Zondag van 7 uur tot 10 uur

NPO2

Vrijdag om 19.35 uur

 • Met je smartphone het bos in!

  Smartphone_kikker.png

  Voor steeds minder kinderen in Nederland is een wandeling door de natuur een vanzelfsprekendheid. Ze zijn veel te druk met hun tablet of smartphone, om te gamen, te whatsappen of om social media te bezoeken. En dat moet anders, vind Jolanda Pikkaart. Volgens haar is de oplossing om techniek en natuur met elkaar te combineren.

  ‘Stuur je kinderen naar buiten met hun smartphone om ze zo weer te interesseren voor natuur. Speel een natuurgame, volg een gps-tocht of gebruik die vogelapp en daarna kan de telefoon weer de tas in’. Ze schreef er een boek over, ‘Met je smartphone het bos in’.

  Schepnetje
  Vroeger gingen kinderen met een schepnetje de sloot verkennen. Nu verklappen slootjes al hun geheimen als je ook een digitale (onderwater)camera, gps en Google Earth inzet. En zo zijn er eindeloos veel ideeën. Maak met je smartphone een foto van een vogel, het geluid neem je op en een speciale app determineert welke soort je hoort en ziet. Of plaats een schaal met slakken onder een documentcamera: nu kruipen de slakken ineens over het digibord in de klas. Zo breng je de natuur de school binnen.


  Het boek verschijnt op 12 maart, tijdens de Boomfeestdag van Staatsbosbeheer.

  Titel: Met je smartphone het bos in
  Auteur: Jolanda Pikkaart   
  Omvang :  blz. 148
  Afwerking : geïllustreerd en gebonden
  ISBN : 9789088917103
  Prijs : € 19,95
  Uitgeverij: LezenLerenDelen

  Geplaatst in: Fragment Radio

Media

Meer in Fragment Radio