NPO Radio 1

Zondag van 7 uur tot 10 uur

NPO2

Vrijdag om 19.35 uur

 • Milouska Meulens - presentatie

  milouska_meulens

  Milouska Meulens (Curaçao, 1973) gaat zo’n beetje van icoon naar icoon in Hilversum. Vroege Vogels werd voorafgegaan door Zembla en het NOS Jeugdjournaal. Tussendoor was ze in 2006 de mol in Wie is de Mol. En in het najaar van 2015 presenteert ze en passant ook nog eens Kinderen voor Kinderen.

  Ze wilde vooral bij Vroege Vogels werken om een steentje bij te kunnen dragen aan het milieubewustzijn in Nederland. Maar al meteen bij het maken van haar eerste reportages kreeg ze de smaak te pakken van het vogelspotten. "Dat ik meteen al voor m’n allereerste Vroege Vogels-reportage een ijsvogels zou spotten, had ik nooit gedacht”, vertelt ze enthousiast. "Het gaat wel beter met die juweeltjes van de lucht, maar zeldzaam zijn ze nog altijd. En snel! Toch heb ik er, met dank aan specialist Jelle Harder, wel vier keer één gezien. En twee propvolle nestjes. Het was voor mij de eerste keer. Dat is dus nog eens met je neus in de boter vallen.”

  Milouska is er trots op dat ze in haar werk haar idealen tot uiting kan brengen. Nu het belang van Natuurbehoud bij Vroege Vogels, eerder door bijvoorbeeld naar Haïti te reizen voor Serious Request.

  Bij de VARA begon Milouska haar mediacarrière in 1996, met een stage bij het toenmalige actualiteitenprogramma Middageditie. Ze werkte aansluitend samen met Inge Diepman bij Bloed, Zweet en Tranen. En na een uitstapje van een jaar waarin ze op Curaçao bij de krant en bij tv werkte, keerde ze terug bij de VARA voor Zembla. Met haar komst naar Vroege Vogels is Milouska dus weer terug op het nest.

  Update (februari 2017): Milouska is gestopt met het presenteren van de radio-uitzending maar blijft te zien bij Vroege Vogels TV.