Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Milouska Meulens - presentatie

01-01-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1901 keer bekeken
  •  
milouska_meulens
Milouska Meulens (Curaçao, 1973) gaat zo’n beetje van icoon naar icoon in Hilversum. Vroege Vogels werd voorafgegaan door Zembla en het NOS Jeugdjournaal. Tussendoor was ze in 2006 de mol in Wie is de Mol. En in het najaar van 2015 presenteert ze en passant ook nog eens Kinderen voor Kinderen. In februari 2017 stopte Milouska met het presenteren van de radio-uitzending. Tot eind 2019 presenteerde zij  Vroege Vogels TV en de presentatie van Vroege Vogels TV wordt overgenomen door Willemijn Veenhoven
Ze wilde vooral bij Vroege Vogels werken om een steentje bij te kunnen dragen aan het milieubewustzijn in Nederland. Maar al meteen bij het maken van haar eerste reportages kreeg ze de smaak te pakken van het vogelspotten. "Dat ik meteen al voor m’n allereerste Vroege Vogels-reportage een ijsvogels zou spotten, had ik nooit gedacht”, vertelt ze enthousiast. "Het gaat wel beter met die juweeltjes van de lucht, maar zeldzaam zijn ze nog altijd. En snel! Toch heb ik er, met dank aan specialist Jelle Harder, wel vier keer één gezien. En twee propvolle nestjes. Het was voor mij de eerste keer. Dat is dus nog eens met je neus in de boter vallen.”
Milouska is er trots op dat ze in haar werk haar idealen tot uiting kon brengen. Nu het belang van Natuurbehoud bij Vroege Vogels, eerder door bijvoorbeeld naar Haïti te reizen voor Serious Request.
Bij de VARA begon Milouska haar mediacarrière in 1996, met een stage bij het toenmalige actualiteitenprogramma Middageditie. Ze werkte aansluitend samen met Inge Diepman bij Bloed, Zweet en Tranen. En na een uitstapje van een jaar waarin ze op Curaçao bij de krant en bij tv werkte, keerde ze terug bij de VARA voor Zembla. Met haar komst naar Vroege Vogels is Milouska dus weer terug op het nest.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.