NPO Radio 1

Zondag van 7 uur tot 10 uur

NPO2

Vrijdag om 19.35 uur

 • Mishandelde kitten aan hek gevonden

  Kitten
  bron: pixabay

  Een kitten is zwaar mishandeld en vastgebonden aan een hek in Rotterdam. Het kleine katje van twee tot drie maanden oud was vastgemaakt met tiewraps. Die waren zo strak om haar pootjes gebonden, dat ze zijn opgezwollen. Volgens de Dierenbescherming was het de bedoeling dat de poes aan het hek zou sterven.

  Slecht aan toe

  Een voorbijganger had het dier in de nacht van donderdag op vrijdag gevonden bij het Marconiplein. De politie maakte de kitten meteen los en nam haar mee naar een bureau. Daar kwam de Dierenambulance de kitten ophalen. “Ze is er niet goed aan toe. Bij een voorpootje zat een gecompliceerde breuk. Die was al ontstoken, dus het moet een oudere breuk zijn. Ook een achterpootje was gebroken en die breuk was al aan het helen, dus ook die is niet van afgelopen nacht”, aldus de Dierenambulance.

  Overleven 

  Ook was het bekje van de poes beschadigd. Toch denkt de dierenarts dat de kitten een kans heeft om het te overleven. Daarom heeft ze nog geen spuitje gekregen om haar te laten inslapen.

  De kitten heeft de naam Kitty gekregen. De Dierenbescherming vermoedt dat ze eerder in de nacht van donderdag op vrijdag is opgehangen, maar het is niet bekend hoelang ze al aan het hek hing toen ze werd gevonden.

  Bron: ANP

  Geplaatst in: Nieuws