NPO Radio 1

Zondag van 7 uur tot 10 uur

NPO2

Vrijdag om 19.35 uur

 • Natuurclubs blij met opdracht PvdA-congres onderzoek tunnel

  blankenburg.jpg

  Het PvdA-congres heeft de Tweede Kamerfractie van de partij opgedragen om de noodzaak van de Blankenburgtunnel bij Rotterdam te laten onderbouwen alvorens tot een definitieve keuze voor aanleg over te gaan. Natuur- en bewonersorganisaties zijn verheugd over dit congresbesluit.

  De landelijke werkgroep PvdA Duurzaam nam het voortouw tot een 'mobiliteitsmotie' die zaterdag op het congres in Den Bosch werd aangenomen. Volgens de werkgroep staat in het regeerakkoord ten onrechte dat de mobiliteit de afgelopen jaren is gegroeid, ondanks de economische crisis. Cijfers van het ministerie van Infrastructuur en Milieu zelf spreken dit immers tegen.

  Het onderzoek moet worden gedaan door het Planbureau voor de Leefomgeving, staat in de motie. Volgens organisaties zoals Natuurmonumenten en Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland wordt met het onderzoek voorkomen dat een besluit van de Tweede Kamer over de Blankenburgtunnel een hamerstuk wordt.

  De aanleg van de Blankenburgtunnel gaat dramatisch uitpakken voor het landschap van Midden-Delfland en de leefbaarheid in de zuidelijke Randstad. Dan mag toch op zijn minst verwacht worden dat de noodzaak van deze nieuwe zesbaanssnelweg ondubbelzinnig is aangetoond. Het zou rampzalig zijn als over tien jaar blijkt dat er ten tijde van pijnlijke bezuinigingen 1 miljard euro aan een tunnel is besteed, die niets oplost maar wel veel kapotmaakt, aldus Natuurmonumenten, Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland, Milieudefensie en Groeiend Verzet.

  Bron: ANP

  Geplaatst in: Nieuws

Meer in Nieuws