Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Natuurclubs halen opgelucht adem

  •  
07-12-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
europese_vlag_groen_02.jpg
Natuurorganisaties zijn opgelucht dat de Europese wetten die de natuur beschermen niet op de schop gaan. De Europese Commissie maakte woensdag bekend de zogeheten Vogel- en Habitatrichtlijnen niet te gaan herzien, zoals werd gevreesd.

Effectievere natuurbescherming

Wel kondigde Brussel een actieplan aan om de uitvoering ervan te verbeteren. Uit een evaluatie is gebleken dat er te weinig wordt geïnvesteerd. Het actieplan moet in overleg met de lidstaten leiden tot effectievere natuurbescherming.
Natuurorganisaties riepen woensdag op tot een ambitieus actieplan om de uitvoering en handhaving van de regels te verbeteren. Organisaties als het Wereldnatuurfonds, Natuurmonumenten en de Vogelbescherming hadden zich ervoor ingespannen de wetten niet aan te passen. Bijna een half miljoen Europeanen sloten zich daar vorig jaar bij aan.
Het Europees Parlement en veel lidstaten, waaronder Nederland, hadden zich ook uitgesproken tegen afzwakking van de richtlijnen. Europarlementariër Gerben-Jan Gerbrandy (D66) sprak van ,,geweldig nieuws''.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.