Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Natuurorganisaties teleurgesteld over inpassingsplan Blankenburgtunnel

  •  
29-08-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_111248.jpg
Natuurmonumenten en de Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland zijn teleurgesteld over het inpassingsproces voor de Blankenburgtunnel  bij Rotterdam. Hoewel beide organisaties tegen de komst van de Blankenburgtunnel zijn, hebben zij toch de bereidheid uitgesproken om mee te denken of het onmogelijke mogelijk gemaakt zou kunnen worden; namelijk een zorgvuldige inpassing van deze zesbaansweg in het kwetsbare landschap van Midden-Delfland.
 
Kwaliteitsimpuls
De natuur- en milieuorganisaties hebben het afgelopen halfjaar gepleit voor een integrale aanpak, gericht op Midden-Delfland. Een groots infraproject als de Blankenburgtunnel dient gepaard te gaan met een even grootse kwaliteitsimpuls voor het hele gebied tussen de A20, Nieuwe Waterweg, Vlaardingen en Maassluis.
Totaalpakket
Dit signaal is helaas niet opgepikt. De inpassingsmaatregelen zijn beperkt door de op dit moment beschikbare 25 miljoen euro, terwijl een ruimere financiering nodig is om recht te doen aan de kwaliteiten van het gebied waar de wegverbinding moet komen. Kortom, een gemiste kans. Op tal van andere plaatsen in het land wordt wel gewerkt aan zo’n totaalpakket aan maatregelen, terwijl juist in de metropoolregio Rotterdam-Den Haag de leefbaarheid en het landschap het meest onder druk staan.
Behoud en verbetering
De organisaties zien dan ook geen perspectief om deel te nemen aan het vervolgproces van de inpassing, zolang niet gekozen wordt voor behoud en verbetering van het bedreigde landschap. De provincie Zuid-Holland zou het voortouw daartoe moeten nemen, aldus Natuurmonumenten en Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.