NPO Radio 1

Zondag van 7 uur tot 10 uur

NPO2

Vrijdag om 19.35 uur

 • Niet vissen bij de Haringvlietsluizen

  haringvlietsluizen.jpg

  Het heeft even geduurd, maar nu staan ze dan toch écht op een kier, die Haringvlietsluizen. Trekvissen kunnen weer heen en terug, als ze tenminste niet in de netten van vissers terechtkomen die rond de sluizen staan opgesteld. Wat Tjeerd de Groot, kamerlid van D66, betreft gaan die netten weg. Deze week diende hij een motie in, die werd aangenomen.

  “Het is van de gekke dat meer dan 700 miljoen euro is uitgegeven om vismigratie te stimuleren, terwijl die vissen in Nederland gewoon in de netten van vissers zwemmen”, zegt Tweede Kamerlid Tjeerd de Groot. “Je hoeft er niet voor gestudeerd te hebben om in te zien dat een visserijvrije zone noodzakelijk is. Alle deskundigen en natuurorganisaties zijn het daarover eens.”

  Naast D66 roepen ook de PvdA, SP, GroenLinks, PVV en Partij voor de Dieren de minister op tot actie. Eerder stuurden vijf natuurorganisaties samen al een brandbrief waarin ze ministers Schouten (Natuur en Visserij) en Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) smeken om snel met een oplossing te komen.

  Lees meer hierover op de site van WNF

   

  Geplaatst in: Fragment Radio

Media