Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Nieuwe sprinkhanensoort langs de Geul gezien

  •  
16-08-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
58 keer bekeken
  •  
rosevleugel jokevandepoppe

© rosevleugel, fotograaf: jokevandepoppe

Langs de Geul bij Bunde (Limburg) is deze week de eerste rosevleugel in ons land gezien. Deze sprinkhaansoort kwam hier sinds het begin van de vorige eeuw niet meer voor, op tussentijds twee waarnemingen na. Onlangs zijn ze ook sinds lange tijd weer in België gezien. Dat meldt Nature Today.

Roze kleur

Onderzoekers van Bureau Natuurbalans zagen langs de geul veel blauwvleugelsprinkhanen toen er ineens een sprinkhaan met opvallend roze gekleurde achtervleugels opvloog. Ze wisten het insect te vangen met een visnetje. Het was een vrouwelijk, langvleugelig exemplaar dat aan de 'afgevlogen' vleugels te zien waarschijnlijk een behoorlijke afstand heeft gevlogen.

Opmars?

De onderzoekers sluiten niet uit dat de rosevleugel weer aan een opmars bezig is, zodat er binnenkort weer permanente populaties in ons land zijn. "Het zou goed kunnen met de droge zomers van de laatste jaren."
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.